Dzień 1 (29.10)
Zbiórka na lotnisku w Warszawie, odprawy, przelot do Chengdu (z przesiadką) i rozpoczęcie wycieczki do Chin.
Dzień 2 (30.10)
Przylot do Chengdu, odprawy i rozpoczęcie zwiedzania. Przejazd do tradycyjnej herbaciarni, gdzie będzie można spróbować aromatycznych herbat charakterystycznych dla prowincji Syczuan, następnie przejazd na ulicę Jinli - historyczną aleję pełną kolorowych lampionów, lokalnych sklepików i straganów z tradycyjnym jedzeniem. To idealne miejsce, by poczuć klimat starożytnych Chin. Kolacja w lokalnej restauracji, zakwaterowanie, nocleg.
Dzień 3 (31.10)
Po śniadaniu wizyta w Instytucie Hodowli Pand w Chengdu. Jest to znane na całym świecie centrum ochrony i hodowli pand wielkich. Będziemy mogli podziwiać te urocze zwierzęta w ich naturalnym środowisku i dowiedzieć się o działaniach na rzecz ich ochrony. Przejazd pociągiem do Kunmingu - stolicy prowincji Yunnan. Po przyjeździe kolacja w stylu mniejszości Dai. Zakwaterowanie i nocleg.
Dzień 4 (01.11)
Śniadanie, zwiedzanie Dragon Gate na Zachodnim Wzgórzu w Kunmingu z pięknymi widokami na jezioro Dianchi i panoramę miasta. Przejazd autokarem do miejscowości Dali i zwiedzanie urokliwej starówki z zachowanymi murami miejskimi, pełnej wąskich uliczek, sklepów z rękodziełem i lokalnych restauracji. Na kolację tradycyjny gorący kociołek (hot-pot). Zakwaterowanie w hotelu w tradycyjnym stylu.
Dzień 5 (02.11)
Śniadanie i wyjazd w kierunku Góry Cangshan. Przejazd kolejką linową na jedną z najbardziej malowniczych gór w regionie. Następnie Trzy Pagody w Dali - jedno z najbardziej znanych i symbolicznych miejsc w Chinach, położone w malowniczym otoczeniu u podnóża góry Cangshan, nad brzegiem jeziora Erhai. Powrót na kolację i nocleg.
Dzień 6 (03.11)
Po śniadaniu przejazd szybkim pociągiem do miejscowości Guiyang, następnie przejazd autobusem do Kaili, w której odwiedzimy wioskę Shiqiao, czyli tradycyjny warsztat papierniczy, gdzie proces produkcji papieru odbywa się według starożytnych metod. Dzisiejsza kolacja to tradycyjne danie prowincji Guizhou - fish pot, czyli rodzaj gorącego kociołka z dodtkiem ryby. Następnie przejazd do hotelu i nocleg.
Dzień 7 (04.11)
Śniadanie i przejazd do Muzeum Folkloru w Kaili, w którym zobaczymy bogatą kolekcjaę eksponatów przedstawiających kulturę i tradycje mniejszości etnicznych w regionie Guizhou. Następnie przejazd do Jidao, wioski mniejszości etnicznej Long Skirt Miao. Ceremonia powitalna z winem ryżowym i występami artystycznymi, a także wizyta w domach mieszkańców, pozwalająca poznać codzienne życie i rzemiosło tej mniejszości. Przejazd do Guilin. Kolacja i nocleg.
Dzień 8 (05.11)
Śniadanie, a następnie rejs rzeką Li. Niezapomniana podróż wśród malowniczych krajobrazów krasowych – strome wzgórza, bambusowe zagajniki i urokliwe wioski. Podczas rejsu serwowany jest prosty bufet lunchowy. Po dotarciu do Yangshuo czeka nas lekcja gotowania tradycyjnych chińskich potraw, zakończona wspólną degustacją. Przejazd na kolację i nocleg.
Dzień 9 (06.11)
Śniadanie, powrót do Guilin, aby zwiedzić Jaskinię Trzcinowego Fletu. Zachwycająca jaskinia krasowa z kolorowo oświetlonymi stalaktytami i stalagmitami. Niezwykłe formacje skalne przypominają bajkowe krajobrazy. Następnie wizyta w herbaciarni - poznanie tradycji parzenia i picia herbaty w Chinach, połączone z degustacją. Później przejazd szybkim pociągiem do Shenzhen. Kolacja i nocleg.
Dzień 10 (07.11)
Śniadanie, przejazd pociągiem do Hongkongu. Poczas wizyty w mieście odwiedzimy Wzgórze Wiktorii, z którego będziemy podziwiać panoramiczny widok na imponującą architekturę miasta, zatokę oraz okoliczne wyspy. Następnie przejedziemy do Wioski Aberdeen, gdzie odbędziemy rejs sampanem po wodach portu. Na koniec nabrzeże Kowloon i Bazar w Mong Kok, czyli spacer wśród wieżowców i neonowych reklam oraz zakupy na jednym z najbardziej tętniących życiem bazarów w Hongkongu. Kolacja i transfer na lotnisko.
Dzień 11 (08.11)
Odprawy i rozpoczęcie podróży powrotnej do Polski. Lot do Warszawy (z przesiadką). Zakończenie wyjazdu.